Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat ongeluk bij Terschelling verder onderzoeken

De KNRM zoekt met een reddingsboot op de Waddenzee. Foto: Anton Kappers

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een ‘verdergaand onderzoek’ naar het dodelijke bootongeluk bij Terschelling. Dat maakte de Onderzoeksraad woensdag bekend.
Lees meer over
Terschelling
Harlingen

Op 21 oktober voeren vlakbij Terschelling de Doeksen-snelboot Tiger en de watertaxi Stormloper tegen elkaar. Drie inzittenden van de watertaxi kwamen daarbij om het leven. Een 12-jarige jongen is nog steeds vermist.

Na het ongeval kondigde de Onderzoeksraad al een verkennend onderzoek aan. ‘In dit kader is informatie verzameld en met de betrokken partijen gesproken’, schrijft de Onderzoeksraad in een bericht. ‘Op basis van de eerste bevindingen stelt de Raad een onderzoek in naar de aanvaring en de omstandigheden rond dit ongeval.’

Wat de eerste bevindingen zijn, wil een woordvoerder van de instantie niet zeggen. ,,Dat volgt wanneer we het hele onderzoek hebben afgerond. We willen altijd eerst de informatie verzamelen, onderzoeken en analyseren en niet vooruitlopen op het onderzoek.’’

Eerdere onderzoeken

Ook over hoe lang het onderzoek duurt, kan de woordvoerder weinig kwijt. ,,Ook dat geven we eigenlijk nooit aan. Wanneer het klaar is, publiceren we het.’’ De resultaten van een onderzoek naar de containers die overboord sloegen ten noorden van de Waddeneilanden in 2019 kwamen bijna anderhalf jaar na dat incident. Het onderzoek naar een mastbreuk bij een schip in Harlingen in 2016 duurde iets minder dan een jaar.

Momenteel loopt in Friesland nog een ander onderzoek: dat naar een giekbreuk van een zeilschip bij Terschelling afgelopen augustus. Daarbij kwam een 12-jarig meisje om het leven.

Nieuws

menu