Na kerkdienst opnieuw testen op Terschelling, 1 positief geval op zaterdag

Zo'n vijftig mensen staan te wachten om een test te doen. FOTO LC/JAN LIGTHART

De extra locatie op Terschelling waar inwoners en toeristen zich kunnen laten testen op het coronavirus gaat ook zondag open.
Lees meer over
Terschelling

Vanaf 13.00 tot 15.00 uur kunnen inwoners en gasten met milde klachten terecht in kerkgebouw ET-10 in Midsland waar de tests worden afgenomen. Zondagochtend is in het gebouw eerst een kerkdienst.

De uitslagen van de tests die zondag worden afgenomen zijn op z'n vroegst maandag bekend, meldt GGD Fryslân. Maandagochtend is de teststraat van 09.00 tot 11.30 uur ook open. Wie geen klachten heeft, hoeft zich niet te laten testen, aldus de GGD die geen heel grote toeloop meer verwacht.

Appelhof

De extra teststraat is vlak bij jongerencamping Appelhof. Zeker acht jongeren die op de camping zijn geweest, hebben het virus opgelopen. De tests op donderdag brachten nog een geval aan het licht, maar het is niet bekend of dat een campinggast, een andere toerist of een eilander is. Ook zaterdagavond meldde de GGD nog een positieve testuitslag. Deze persoon heeft het eiland inmiddels via speciaal vervoer verlaten.

De camping gaat maandag om 12 uur dicht. Dat zou eerst zondag zijn, maar om aanwezige jongeren meer verspreid en met inachtneming van de coronamaatregelen te laten vertrekken is toch besloten de sluiting van de camping met een dag uit te stellen.

De GGD raadt jongeren die de afgelopen weken op camping Appelhof waren en na thuiskomst klachten krijgen aan thuis te blijven en zich te laten testen.

 

Nieuws

menu