Lichaam gevonden in zee bij Terschelling: mogelijk van vermiste zwemmer

Een vliegtuig van de Kustwacht en reddingboten van de KNRM zochten donderdagavond op de Noordzee bij Terschelling naar een vermiste man.

In de zee bij Terschelling is woensdagochtend het lichaam van een overleden persoon gevonden. De politie houdt er rekening mee dat het het lichaam van de man is die donderdag tijdens het zwemmen in zee is verdwenen.
Lees meer over
Terschelling

Het lichaam is geborgen en wordt naar het vasteland gebracht, daar zal nader onderzoek plaatsvinden.

De identiteit moet nog vastgesteld worden en er wordt onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak, maar de politie houdt er dus sterk rekening mee dat het gaat om de vermiste man.

Donderdagavond werd een grootschalige zoekactie op touw gezet, nadat de vriendin van de man melding maakte van de vermissing. Een vliegtuig van de Kustwacht en reddingboten van de KNRM zochten tot half elf naar de man, daarna heeft een helikopter van Defensie met nachtkijkers nog een zoekslag boven het gebied gemaakt. Vrijdag werd de zoektocht vanuit de lucht hervat, zonder resultaat.

Reddingboot Maria Hofker van de KNRM op Ameland is omgeslagen tijdens de zoekactie. Drie van de vier opvarenden raakten te water. Ze zijn uit het water gehaald door een SAR-helikopter.

Nieuws

menu