Klimaatfonds voor duurzame ideeën op Terschelling en Vlieland

Ondertekening en totstandkoming Stichting Klimaatfonds Terschelling Vlieland. V.l.n.r. notaris Wietske Marie Cupido, demissionair wethouder Sietze Haringa van Terschelling, directeur Dirk Spoor, demissionair wethouder Elsje de Ruijter van Vlieland.

Passagiers van de veerdienst naar Terschelling en Vlieland kunnen tijdens het boeken van hun ticket een vrijwillige donatie van 0,50 euro doen die in het Klimaatfonds Terschelling Vlieland komt.
Lees meer over
Terschelling
Vlieland

Eilanders met een duurzaam idee kunnen terecht bij het fonds. Het Klimaatfonds is een initiatief van Rederij Doeksen in samenwerking met de gemeentes en met steun van de coöperatie Terschelling Energie (TE) en de Energie Coöperatie Vlieland (ECV).

Wie een aanvraag heeft, kan deze indienen bij de gemeentes voor 15 juni. Een beoordelingscommissie, bestaande uit inwoners van de eilanden, besluit welke aanvragen goedgekeurd worden en welke niet. Iedere twee jaar worden de leden van de beoordelingscommissie vervangen. Voor de organisatie van het fonds is onlangs een stichting opgericht.

Nieuws

menu