Jagers op Terschelling oefenen op ecokleiduiven

Met 25 jagers trok de WBE zaterdagmiddag naar het strand. EIGEN FOTO

Aan de vooravond van het jachtseizoen oefenden 25 jagers hun schietvaardigheden zaterdag op ecokleiduiven. De wildbeheereenheid van Terschelling wil het kleiduifschieten terugbrengen.
Lees meer over
Terschelling

Organisator van het kleiduifschieten Klaas-Hendrik van der Wielen regelde met de gemeente Terschelling en Staatsbosbeheer de beste plek voor de oefenpot: ter hoogte van paal 4 aan de uiterste westkant van Terschelling, ver van de gebruikelijke wandelroutes.

Op peil houden

In 2008 was het de wildbeheereenheid (WBE) zelf die een streep zette door de traditie van het kleiduifschieten als voorbereiding op het jachtseizoen, aldus Van der Wielen. ,,Het jagen lag in die tijd nogal onder het vergrootglas, maar nu we er wat jonge leden bij hebben, vonden we het goed om dit weer te organiseren. Het is ook een verplichting van de WBE om de vaardigheden van de leden op peil te houden.’’

Met 25 jagers trok de WBE zaterdagmiddag naar het strand en de duinen waar de 25 leden elk 50 kleiduiven konden schieten vanuit 7 schietposities. ,,Dit zijn ecokleiduiven, gemaakt van afbreekbaar materiaal. De jagers schieten met  low-noise- hagel, een staalhagel dat een zachter geluid veroorzaakt. Alle scherven en patronen zijn naderhand afgevoerd.’’

Hazen en ganzen

Op 15 oktober begint het jachtseizoen. Onder meer in de polder wordt er gejaagd op hazen. Op het eiland wordt nu al gejaagd op ganzen om de schade te beperken.

Nieuws

menu