Gratis een zorgopleiding volgen, op het eiland, met gegarandeerd een vaste baan? Op Terschelling kan het

Foto: Pixabay

Bewoners van Terschelling kunnen gratis een mbo-opleiding Verzorgde IG volgen en vervolgens een vaste baan krijgen bij woonzorgcentrum De Stilen op Terschelling. Dit is mogelijk door een samenwerking van zorggroep Noorderbreedte, ROC Friese Poort, ‘t Schylger Jouw en de gemeente Terschelling.
Lees meer over
Terschelling

Tijdens de opleiding, die twee jaar duurt, werken de leerlingen 20 uur per week in woonzorgcentrum De Stilen en krijgen ze één dagdeel per week les. Hiervoor komt wekelijks een docent van ROC Friese Poort naar het eiland toe.

Voor een bewoner van Terschelling die graag in de zorg wil werken, maar voor de opleiding en een baan niet naar het vaste land wil, is dit een ideale oplossing, zo stelt Douwina Venema, adviseur arbeidsmarkt bij Noorderbreedte. Het is voor Noorderbreedte vooral een kans om in de toekomst het personeelsbestand op Terschelling op orde te houden. „Als we kijken naar onze zorglocatie De Stilen dan wordt het steeds moeilijker om de vacatures in te vullen.”

Op termijn wordt hier namelijk een uitstroom van medewerkers verwacht die met pensioen gaan. Het werven van medewerkers vanaf het vaste land is volgens Venema geen optie. „We hebben daar simpelweg niet voldoende verblijfsaccommodatie voor op Terschelling.”

Noorderbreedte en ROC Friese Poort zijn nog in gesprek met andere zorgaanbieders op het eiland over het aanbieden van meer opleidingsplekken. De meeste opleidingsplaatsen komen nu bij De Stilen, maar er komt er ook eentje bij Wadzorg.

Nieuws

menu