Gestolen e-bikes op Terschelling weer terug waar ze stonden: 'De dief heeft een paar dagen gratis gebruikgemaakt van de fietsen'

De fietsen die waren gestolen. FOTO ZEELEN

Ze lagen niet in de bosjes, waren niet in een busje geladen en ook niet al verhandeld op het vaste land. Nee, de gestolen fietsen van fietsverhuurbedrijf Zeelen op Terschelling stonden maandagochtend opeens weer op de plek waar ze woensdag gejat waren.
Lees meer over
Terschelling

,,De huurders hadden de fietsen voor hun vertrek volgens afspraak langs het pad gezet, zodat wij ze konden ophalen. Maar toen we ze kwamen ophalen stonden ze er niet meer”, zei Marieke Zeelen van het verhuurbedrijf eerder tegen de Leeuwarder Courant .

Maandagochtend kreeg Zeelen een tip dat de e-bikes weer stonden bij het vakantiehuis aan de Koksbosweg in Formerum en heeft ze toen opgehaald. ,,Er was niks mis met de fietsen, de laders zaten er ook gewoon bij. De dief heeft de fietsen bij het huisje gepakt en later daar weer teruggezet.” En daarmee 300 euro bespaard, wat de huur van de vier e-bikes anders had gekost.

Zeelen hanteert geen borg bij de fietsverhuur. ,,Meestal moeten de huurders hun fietssleutel bij ons inleveren en dan komen wij de fietsen ophalen. Maar in dit geval hadden we met de huurder afgesproken dat ze de fietssleutels mocht laten zitten.” Deze diefstal zorgt er niet voor dat het bedrijf anders te werk gaat. ,,We gaan ervanuit dat dit eenmalig was. Wel vragen we de huurders misschien of ze de fietsen niet meer op het pad willen zetten, maar dichter bij het huisje.”

Nieuws

menu