GGD telt al vijftig mensen die zich op corona laten testen op Terschelling, maar jongeren van Appelhof krijgen voorrang

De komende dagen kunnen eilanders en gasten zich op Terschelling laten testen. Bij kerkgebouw ET-10 in Midsland stonden donderdagochtend vroeg al vijftig mensen voor de deur, aldus GGD Fryslân.

De komende dagen kunnen eilanders en gasten zich op Terschelling laten testen. Bij kerkgebouw ET-10 in Midsland stonden donderdagochtend vroeg al vijftig mensen voor de deur, aldus GGD Fryslân.
Lees meer over
Terschelling

Naar verwachting blijft de testlocatie zeker een week open. De testuitslagen worden dezelfde dag bekend. Veel jongeren stonden al vroeg te wachten om een test te laten doen.

Het aantal jongeren dat op camping Appelhof verbleef en positief getest is op corona is opgelopen naar acht. Ze komen uit verschillende delen van het land.

Alle jongeren die de afgelopen tijd op de camping zijn geweest hebben een bericht gekregen met daarin het verzoek om zich in eigen omgeving te laten testen op corona als ze milde klachten hebben.

,,De acht besmettingen zijn reden genoeg om te veronderstellen dat meer jongeren het virus bij zich dragen en daar kom je alleen achter als je gaat testen'', zegt GGD-woordvoerder Marcel de Jong. ,,Dat willen we laagdrempelig doen. Normaal gesproken moet je eerst naar de huisarts en dat is voor deze groep geen gangbare weg. Op deze locatie kun je meteen een test doen.'' De monsters worden rond het middaguur naar de vaste wal gestuurd naar een laboratorium. De Jong verwacht de uitslagen aan het einde van de middag of het begin van de avond binnen te hebben.

,,De jongeren weten dan of ze naar huis kunnen en hebben tenminste duidelijkheid. We zijn ook benieuwd hoe het virus zich over het eiland heeft verspreid.'' Ook andere toeristen en eilandbewoners kunnen zich bij ET-10 melden voor een test, maar de GGD geeft in principe voorrang aan vakantiegangers die op camping Appelhof verbleven. ,,Dat is de eerste doelgroep, wij willen hen nu vooral testen. Anderen vragen we om wellicht vanmiddag of morgen terug te komen.''

Lees ook [PREMIUM] 800 jongeren op camping Appelhof en een coronauitbraak: toeval, of vragen om problemen?

Nieuws

menu