GGD Fryslân opent coronatestcentrum in kerkgebouw op Terschelling

. ANP

GGD Fryslân opent donderdagochtend op Terschelling een coronatestcentrum in kerkgebouw ET-10 in Midsland. Hier kunnen de jongeren met milde coronaklachten terecht die verblijven op camping Appelhof. Een afspraak maken hoeft niet. Ook Terschellingers en andere toeristen die klachten hebben kunnen hier een conronatest ondergaan.
Lees meer over
Terschelling

Het aantal jongeren dat op de camping verbleef en positief getest is op corona is opgelopen naar acht jongeren. Ze komen uit verschillende delen van het land. Alle jongeren die de afgelopen tijd op de camping zijn geweest hebben inmiddels een bericht gekregen met daarin het verzoek om zich in eigen omgeving te laten testen op corona als ze milde klachten hebben.

Het testcentrum is donderdag geopend van 9.00 tot 11.30 uur. GGD Fryslân kan er zo’n honderd mensen testen. In samenwerking met het laboratorium van Izore verwacht GGD Fryslân de uitslagen nog dezelfde dag te hebben.

De verwachting is dat de testlocatie in ieder geval een week actief zal zijn. Voor de locatie in Midsland is gekozen omdat deze in de nabijheid van de camping is.

Nieuws

Meest gelezen