Even appen met Jacob Haagsma op Oerol: Douwe Bob, oom agent en selfies met fans

Douwe Bob op Terschelling waar hij maandag op wilde treden op Oerol. FOTO NEEKE SMIT

Oerol speelt zich dit jaar vrijwel helemaal online af. Maar LC-cultuurverslaggever Jacob Haagsma is toch ter plekke op Terschelling, om op te tekenen wat zich er achter de schermen afspeelt. We appen geregeld met hem.
Lees meer over
Terschelling

Je hebt het lekker rustig zeker, daar op Terschelling, nu Oerol zich bijna helemaal online afspeelt.

Dat had je gedacht. Ik was gisteren vooral druk met Douwe Bob. Die had zondag ineens op Facebook en Instagram gezet dat hij wou optreden, omdat hij toch al met zijn bootje en een maat in de haven van West-Terschelling was aanbeland.

Gezellig, toch?

Maar het mag niet, hè. Regels wegens corona. Na een goed gesprek met de gemeente leek Douwe Bob zondagmiddag van zijn voornemen af te zien. Maar dat filmpje, zelfgemaakt op het Wad kennelijk vlak nadat hij op het idee was gekomen, bleef maar op zijn sociale kanalen staan. Naar later bleek, vertelde hij me, omdat hij het stiekem toch wilde doen. Uit rebellie.

Die durft.

Nou, niet dus. Tenminste, zo leek het. Om twee uur ’s middags stond hij weliswaar op het Groene Strand, volgens afspraak. Maar niet om te spelen: hij vertelde dat het niet door kon gaan, voor de camera van Omrop Fryslân. Eigenlijk wel sneu voor ze.

Want?

Toen ik even later met hem sprak, liet hij zich ontvallen dat hij stiekem toch wat ging doen. Uur of vier, duinmeertje bij Hee. Dus ik daarnaar toe. Ik zat wat te wachten, met nog wat mensen die er ook lucht van hadden gekregen, en toen zagen aan de overkant van het water iemand met een akoestische gitaar zwaaien. Dus wij daarheen. Hoe dat afliep is elders te lezen: een boa en een agent verstoorden de pret na een stuk of drie nummers, en Douwe Bob moet zich vandaag op het politiebureau melden.

Maar goed, hij heeft wel weer zijn dosis publiciteit gehad.

Is ook weer zo. Mijn nieuws, ik was de enige journalist ter plekke, werd landelijk opgepikt. Dat is voor mij ook kicken, hoor. Wie houdt niet van wat aandacht? Douwe Bob in ieder geval wel. Hij ging steeds heel bereidwillig op de foto, maakte desnoods zelf een selfie met zijn fans en sprak zelfs op eigen initiatief een filmpje in voor Mirte, een meisje met het syndroom van Down die er zelf niet bij kon zijn. Haar ouders waren dolblij en Mirte zelf ook denk ik, als ze dat filmpje ziet.

Nieuws

Meest gelezen