Eenmaal, andermaal: ANWB-paddenstoelen Terschelling brengen 'zeker 30.000 euro' op

De biedingen via Marktplaats liepen in rap tempo op. Foto: Michel Aaldering

Tot op het laatste moment was het spannend. De biedingen volgden elkaar in rap tempo op en met een laatste bod probeerden mensen andere geïnteresseerden af te troeven. Uiteindelijk heeft de verkoop van de oude ANWB-paddenstoelen van Terschelling ‘zeker 30.000 euro’ opgebracht, stelt directeur Michel Aaldering van VVV Terschelling.
Lees meer over
Terschelling

Tot 12.00 uur kon er dinsdag geboden worden op de paddenstoelen, daarna gingen de Marktplaats-advertenties ‘op slot’. „Er zijn zelfs mensen die nu nog reageren”, zegt Aaldering. „Dat is voor hen natuurlijk jammer.”

Als alle hoogste biedingen bij elkaar opgeteld worden, is het eindbedrag ruim 37.000 euro. „Maar daar zal nog wel iets af gaan. Je hebt er mensen tussen zitten die toch nog afhaken, dan gaan we naar het op een na hoogste bod kijken”, aldus Aaldering. „Maar tegen de 30.000 euro gaan we zeker wel redden, denk ik.”

„Echt heel leuk om te zien dat mensen écht iets met het eiland hebben. Super, een heel mooi resultaat”, concludeert Aaldering.

Op het moment is VVV Terschelling druk bezig om de hoogste bieders te benaderen en hun adressen te verzamelen, zodat de blokken van zo’n 7 à 8 kilo als de betaling binnen is gelijk verzonden kunnen worden.

Lees ook | ANWB-paddenstoel van Terschelling in je tuin? Ze staan te koop op Marktplaats en zijn razend populair

Paddenstoel voor 3000 euro

De paddenstoel met het hoogste bod is tot op heden ‘nummer 27’, een kap met daarop de namen Midsland aan Zee, Midsland-Noord, Midsland, West-Terschelling, Lies, Hoorn, Formerum en Strand. Hierop werd een bod van 3000 euro uitgebracht. Andere paddenstoelen gingen weg voor 1500 euro of zelfs 2700 euro.

VVV verkocht de gewilde bewegwijzering in samenwerking met Staatsbosbeheer en de gemeente Terschelling. De opbrengst van de verkochte plastic bovenkanten komt ten goede van een goed doel: een maquette op het eiland voor blinden en slechtzienden. Voor het project is 40.000 euro nodig. „Met de opbrengst van de kappen is er zeker nog wel een flinke subsidie nodig, maar we weten nu wel dat die maquette er zeker komt.”

Zodra het geld bij elkaar is, wordt de maquette ‘Tastbaar Terschelling’ geplaatst op de Kaapsduin. Wanneer dit precies zal gebeuren, is niet bekend, maar ‘het liefst zo snel mogelijk’.

Nieuws

menu