Duinen meest gefotografeerd op Terschelling − en basaltblok net zo veel gekiekt als de zee

Babyduintjes op het Noordzeestrand ter hoogte van Oosterend. FOTO LC

Duinen worden op Terschelling door bezoekers en omwonenden het meest gefotografeerd of benoemd, gevolgd door graslanden en droogvallend wad. Dat blijkt uit een quickscan op basis van sociale-mediagebruik op de platforms Twitter en Flickr.
Lees meer over
Terschelling

De resultaten van de door de Waddenacademie gefinancierde Quick Scan zijn deze week aangeboden aan de voorzitter van het Omgevingsberaad Waddengebied Arno Brok, tevens commissaris van de Koning, tijdens een tweedaags werkbezoek aan het Duitse Waddeneiland Norderney.

Voor de quickscan zijn tweets en foto’s uit de tweede helft van 2019 geanalyseerd. Volgens de onderzoekers is dit een effectieve methode om de natuurbeleving op Terschelling te analyseren. De helft van de tweets en twee derde van de Flickr-berichten (een platform voor het delen van foto’s en video) gingen over natuur.

Een andere conclusie is dat bezoekers uit de vier grootste gemeenten van Nederland iets minder natuurfoto’s plaatsen dan gasten uit de rest van het land. Wat verder nog opvalt aan de foto-analyse: basaltblokken zijn ongeveer net zo vaak gekiekt als de zee.

Nieuws

menu