Derde wethouder 'voor een dag' op Terschelling. 'Geeft andere wethouders tijd voor mediation'

De bestuurders van het vrouwencollege van Terschelling (vlnr): Gemeentesecretaris Hetty de Jong, wethouder Jeltje Hoekstra-Sikkema, burgemeester Caroline van de Pol en wethouder Gea van Essen.

De bestuurders van het vrouwencollege van Terschelling (vlnr): Gemeentesecretaris Hetty de Jong, wethouder Jeltje Hoekstra-Sikkema, burgemeester Caroline van de Pol en wethouder Gea van Essen. Foto: Marjolein van Roosmalen

De coalitiepartijen VVD en Plaatselijk Belang dragen een derde wethouder voor op Terschelling. Anco Goldhoorn moet een dag in de week de huidige wethouders ontlasten.
Lees meer over
Terschelling

Van de wethouders Jeltje Hoekstra (VVD) en Gea van Essen (PB) wordt verwacht dat ze een intensief mediationtraject ingaan met burgemeester Caroline van de Pol, met wie de verhoudingen zijn verstoord. Om hen daarvoor de tijd te geven willen de coalitiepartijen voor 0,2 fte een derde wethouder installeren.

,,Dat is onze maximale wettelijke ruimte voor wethouders: 2,2 fte”, zegt fractievoorzitter Danny Ruige (VVD). Goldhoorn zou het sociaal domein in zijn portefeuille kunnen krijgen. Hij staat volgens Ruige boven de partijen.

Gemeente Ronde Venen

Goldhoorn werkte eerder als wethouder samen met René Bultena, in de Utrechtse gemeente Ronde Venen. Bultena was daar fractievoorzitter van dezelfde lokale partij als Goldhoorn. Hij is nu fractievoorzitter van Plaatselijk Belang op Terschelling.

Ruige hoopt dat de derde wethouder op 19 april geïnstalleerd kan worden door de gemeenteraad.