Dag testen op Terschelling levert één positief resultaat op

Twee watertaxi's brachten de jongeren van Terschelling naar Harlingen. Beelden | Kappers Media

Van de bijna 200 mensen die donderdag in kerkgebouw ET-10 op Terschelling zijn getest op het coronavirus, kreeg tot nu toe een persoon een positieve uitslag.
Lees meer over
Terschelling

De overige 133 testuitslagen zijn negatief. Rond de zestig mensen wachten nog op de uitslag. Zij zijn getest nadat de boot met de monsters al vertrokken was naar de vaste wal. Zij krijgen vrijdag uitsluitsel.

Van negen personen van wie afgenomen slijm wel door medisch laboratorium Izore in Leeuwarden is onderzocht, is de uitslag nog niet bekend. Volgens de GGD komt dit vaker voor en zegt dit niets over de uitslag.

Voor de personen met een negatieve uitslag voeren donderdagavond twee watertaxi’s, zodat zij nog naar huis kunnen. De besmette persoon zal later apart met de watertaxi naar Harlingen worden gebracht en zal daarna in quarantaine moeten.

Bij twee jongeren uit Noord-Holland werd begin deze week het virus ontdekt. Het bron- en contactonderzoek leidde naar jongerencamping Appelhof, waarna het aantal besmettingen opliep tot acht.

Ook vrijdag kunnen gasten van de Appelhof zich nog laten testen op het eiland. Ook andere toeristen en eilanders kunnen bij de locatie in ET-10 terecht.