Camping Appelhof sluit deuren: eerst zondag, nu toch maandag

Appelhof op Terschelling sluit toch maandagmiddag om twaalf uur de deuren vanwege de corona-uitbraak op de jongerencamping. Vrijdag was er eerst sprake van dat de camping zondag al dicht zou gaan.

Camping Appelhof op Terschelling mag dag langer openblijven.

Camping Appelhof op Terschelling mag dag langer openblijven. FOTO ANP

De Veiligheidsregio Fryslân en de gemeente zijn dat in ‘goed overleg’ overeengekomen met de camping. ,,Hoewel het aantal jongeren dat positief is getest op corona tot dusverre gelukkig meevalt, nemen we de situatie heel serieus’’, aldus burgemeester Jon Hermans.

Daarom zou de camping, waar 800 tot 900 jongeren kamperen, eerst morgenmiddag al de deuren moeten sluiten. Om ervoor te zorgen dat de gasten van de camping beter verspreid en met voldoende onderlinge afstand het eiland kunnen verlaten, is gisteravond besloten toch een dag langer de tijd te nemen. Veel jongeren hebben de camping al verlaten of hun aankomende bezoek geannuleerd. Voor de jongeren die dit weekend vertrekken is volgens de gemeente voldoende plek op de veerboot.

Geruststellend

Zo’n 450 mensen hebben zich laten testen bij de testlocatie in Midsland. Donderdag was één nieuwe besmetting geconstateerd, gisteren geen. Hermans noemt die uitkomst geruststellend. Ze is blij dat niet alleen bezoekers van Appelhof, maar ook Terschellingers en andere gasten zich hebben laten testen.

Bij de gemeente zijn tot gistermiddag 75 telefoontjes van met name verontruste ouders binnengekomen. Ook wordt veelvuldig gemaild. ,,Mensen willen weten of het nog wel veilig is op het eiland en of zij nog veilig op vakantie kunnen. Het eiland is veilig en dat willen we zeker zo houden.” De veerboten naar Terschelling zaten vrijdag allemaal nog tjokvol eilandgasten.

Niet alle ouders tonen begrip voor het vroegtijdig sluiten van Appelhof. Hermans: ,,Er zijn ouders die zeggen dat ze het coronaverhaal allemaal onzin vinden en dat hun kinderen gewoon op vakantie moeten kunnen gaan. Dat vind ik nogal curieus en teleurstellend. Het is duidelijk dat ook jongeren het gevaar lopen besmet te raken.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Terschelling
Coronavirus