Camping Appelhof op Terschelling gaat zondag dicht

Weer druk bij testlocatie Terschelling

Weer druk bij testlocatie Terschelling ANP

Camping Appelhof op Terschelling sluit zondag om twaalf uur de deuren. Dit is besloten na overleg tussen de camping, gemeente Terschelling en Veiligheidsregio Fryslân.
Lees meer over
Terschelling

De gemeente wil zo duidelijkheid scheppen voor eilanders, aanwezige gasten en jongeren die nog van plan waren af te reizen. ,,We nemen de situatie heel serieus ondanks dat het aantal jongeren dat positief getest is gelukkig meevalt’’, zegt burgemeester Jon Hermans.

Veel jongeren zijn al vertrokken van de camping of hebben geannuleerd. Degenen die er nog zitten of van plan waren te komen worden geïnformeerd. Het besluit van de sluiting is formeel vastgelegd in een aanwijzingsbesluit.

Donderdag en vrijdag lieten in totaal zo’n vierhonderd campinggasten zich testen bij de tijdelijke testlocatie op Terschelling nadat er deze week acht coronabesmettingen waren vastgesteld onder jongeren die op de camping kampeerden of hadden gekampeerd. Vooralsnog leverden de extra tests één nieuw besmettingsgeval op.

UPDATE: De Veiligheidsregio heeft later vrijdag bekendgemaakt dat de camping toch iets langer open mag blijven, namelijk tot maandag 12:00 uur. Lees er hier meer over.