Workum krijgt opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne: chalets op recreatiepark It Soal bieden plek aan 120 personen

Foto: Foto: Simon Bleeker

Workum krijgt een opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente Súdwest-Fryslân heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met de eigenaar van recreatiepark It Soal.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Op het park worden 31 chalets in gebruik genomen voor bewoning, kantoor en beveiliging. In totaal is er ruimte voor 120 vluchtelingen uit Oekraïne. Workum vangt al vluchtelingen op in hotel De Wymerts. Volgens de gemeente Súdwest-Fryslân zijn huisartsen, zorgpartijen en onderwijsinstellingen meegenomen in de voorbereiding op de komst van 120 extra vluchtelingen.

De opvanglocatie wordt momenteel gereed gemaakt om de Oekraïners te ontvangen. De gemeente is verantwoordelijk voor het realiseren van de opvang, maar draagt ook zorg voor eerste levensbehoeften als zorg, medische hulp en onderwijs. Súdwest-Fryslân denkt de eerste vluchtelingen in januari te kunnen verwelkomen. Inwoners uit Workum zijn al per brief geïnformeerd over het plan.

Na Galamadammen in Koudum, Amicitia in Sneek, Nij Ylostins in IJlst en de Wymerts in Workum is dit de vijfde gemeentelijke opvanglocatie in Súdwest-Fryslân. Daarnaast zijn er drie grootschalige particuliere opvanglocaties in Hylpen, Gaastmeer en Heeg. Hiermee biedt Súdwest-Fryslân plek aan ruim 500 vluchtelingen.

Nieuws

menu