Samen met

Stoet van 150 trucks, zaterdag bij Trucktour Súdwest Fryslân voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking

De laatste editie van de sfeervolle trucktour was in 2020. Foto: Trucktour Súdwest-Fryslân.

De Trucktour Súdwest Fryslân is er weer, nadat het vorig jaar niet door kon gaan vanwege coronaproblematiek. Honderdvijftig mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking worden aanstaande zaterdag weer vrolijk rondgereden in evenzovele trucks. Ze leggen een route van 55 kilometer af door de gemeente Súdwest-Fryslân.
Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

De laatste trucktour in 2020 was een enorm succes en daarom voor herhaling vatbaar. Dit jaar was wederom de animo groot om mee te doen, onder de deelnemers, maar ook onder de chauffeurs. Voor de deelname van de chauffeurs vond er zelfs een loting plaats omdat er te veel aanmeldingen waren.

De organisatie hoopt dat veel mensen langs de kant van de weg zullen staan zwaaien

De start is om 13.00 uur vanaf industrieterrein de Marne in Bolsward. Dit jaar is de route iets gewijzigd. In plaats van door de stad Bolsward gaat het nu eerst over het Laag Bolwerk en de Eekwerdlaan over de rondweg van Bolsward naar Nijland, IJsbrechtum, Scharnegoutum, Wommels, Oosterend, Tzum, Hitzum, Achlum, Arum en Witmarsum.

De gehele route staat op de website www.trucktour.frl. De vrijwilligers en de deelnemers hopen dat veel mensen langs de kant van de weg naar hen zullen zwaaien.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Sneeker Nieuwsblad

Nieuws

Meest gelezen

menu