Samen met

Emotioneel overleven op succesvolle Camping Pasveer. Familie Hoekstra leeft met dubbel gevoel sinds Louise overleed

De familie Hoekstra van Camping Pasveer aan de rand van Sneek leeft met een dubbel gevoel. Het Hemelvaartweekend is volgeboekt en ook het Pinksterweekend bijna. De voormalige ligboxstal is omgebouwd tot mooi overdekt terras met inpandig ‘terras’ waar je gezellig kunt zitten en ook feestjes kunt geven. Terwijl de zaken goed gaan, is er tegelijkertijd het grote verdriet van het overlijden van hun geliefde aanjager, motivator en ‘bossy sister’ Louise.

Jeljer Hoekstra, Friese stabij Luuk, Douwe Hoekstra en Ytsje Hoekstra op hun Camping Pasveer. Ze zetten het bedrijf voort in de doorzettersmentaliteit van hun overleden zus Louise.

Jeljer Hoekstra, Friese stabij Luuk, Douwe Hoekstra en Ytsje Hoekstra op hun Camping Pasveer. Ze zetten het bedrijf voort in de doorzettersmentaliteit van hun overleden zus Louise. FOTO SIMON BLEEKER

Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

Zij overleed op 25 november vorig jaar aan de gevolgen van borstkanker, op 51-jarige leeftijd. ,,Wy moatte ús wei no sjen te finen”, zegt haar broer Douwe Hoekstra. Hij en Louise waren een twee-eenheid op de camping die in 1987 door hun ouders Tjeerd en Minke gestart als kleinschalige SVR-camping oftewel kamperen bij de boer.

‘Sy die al it wurk op kantoar, ik die alles bûten’

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Sneeker Nieuwsblad

Nieuws

menu