Samen met

Schrijver Gerard Reve krijgt zijn zeventiende 'Kleine Plechtigheid' in Greonterp en Blauwhuis

Beeld van de grote belangstelling bij een eerdere 'Maria Himelfeart' Eigen foto

Het leven en werk van de Nederlandse schrijver Gerard Kornelis Franciscus van het Reve en het feest van Maria Tenhemelopneming wordt maandag 15 augustus voor het zeventiende jaar gevierd met een traditionele ‘Kleine Plechtigheid’, in Greonterp en in Blauwhuis.
Lees meer over
Bolswards Nieuwsblad

Er wordt 15 augustus a.s. speciaal voor de gelegenheid een houten kruis met tekst op het Greonterper kerkhof onthuld. De plechtigheid begint om 15.00 uur met het leggen van meegebrachte bloemen bij het Maria altaar in de Blauwhuister Sint Vituskerk. Pastoor Peter van der Weide zingt het Ave Maria van Schubert, op het orgel begeleid door Bob van der Linde. Tijger, Woelrat en Hester Witteveen lezen proza en poëzie van Gerard Reve.

Tegenover Huize Het Gras wijn en water

Aansluitend is er om 16.30 uur bij de klokkentoren tegenover Huize het Gras in Greonterp ontvangst met rode wijn of water. Hier lezen Hester, Tijger en Woelrat brieven van Gerard en staat Reve’s wens om in Greonterp begraven te worden centraal.

‘God is liefde, verder niks’

Uit Reve’s gedicht ‘Eind goed, al goed’: Mijn as wordt begraven op het kerkdorp te Greonterp. | De mensen die komen kijken, | krijgen met onbekrompen maat te drinken, | de kinderen ook, dat staat geschreven. | Er komt een houten kruis | Waarop te lezen valt: GOD IS LIEFDE | Verder niks.

De Kleine Plechtigheid wordt om 19.00 uur in de Blauwhuister Sint Vituskerk afgesloten met een Heilige Mis ter ere van Maria Tenhemelopneming. Voorganger is pastoor Peter van der Weide. Tijger en Woelrat verzorgen de lezingen. De nazit is in de grote zaal van café de Freonskip te Blauwhuis.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Bolswards Nieuwsblad

Nieuws

menu