Samen met

Rotterdamse maakt droom waar vanuit Wommels. Met koekjesdeeg waar je wél van mag snoepen

Sylke Kempe en haar vriend Roy maken het cookie dough zelf en draperen er naar de wens van de klant verschillende bijpassende smaakjes overheen Foto: Johan Vogelzang

Met haar koekjesdeegbedrijf ‘Let’s Dough It’ maakt Sylke Kempe haar droom waar: een eigen bedrijf met een product waar ze zelf enorm liefhebber van is. Ze maakt koekjesdeeg naar eigen recept, waar je al van mag snoepen voordat het deeg gebakken is. Zij heeft deeg ontwikkeld waar geen rauw ei in wordt vermengd.
Lees meer over
Bolswards Nieuwsblad
Eten en drinken

Ze heeft het recept zelf ontwikkeld en na 2,5 jaar heeft ze klanten uit de Benelux en ook Duitsers beginnen haar webshop te ontdekken. Het loopt zo goed dat haar vriend Roy zich inmiddels met de marketing en social media bezig houdt en haar in Franeker wonende ouders in de ambachtelijke keuken meehelpen in Wommels.

Roy en Sylke wonen en werken vanuit een deel van het grote pand van het voormalige Resi Wooncentrum van waaruit tegenwoordig meerdere mensen wonen en werken. Hun appartement zit boven hun bedrijf.

‘We vinden het eigenlijk wel fijn dat het hier rustiger is’

Sylke haar ouders zagen het te koop staan op Funda en hebben hun randstedelijke dochter overgehaald. Ze zijn vanaf deze plek nu iets meer dan een jaar actief. ,,We zijn er inmiddels aan gewend dat het hier rustiger is en eigenlijk vinden we dat nu wel erg fijn”, zegt Sylke.

Net als veel anderen snoepte Sylke vroeger altijd graag van het koekjesdeeg tijdens het bakken van koekjes. Vanwege het rauwe ei dat vaak in koekrecepten zit, was dat niet heel veilig. Dat moest anders kunnen, dacht ze en na jaren broeden kwam ze op het idee om zelf veilig eetbaar koekjesdeeg te maken en verkopen.

21 hoog

Net terug van een wereldreis waarvoor zij haar baan had opgezegd, was het in 2019 zover. Ook op dat moment kwam de toepasselijke bedrijfsnaam in haar gedachten. In Rotterdam ging ze op 21 hoog in een klein keukentje aan de slag met het maken van het ‘cookie dough’. De producten verkocht zij via haar website en vooral via social media groeide ‘Let’s Dough It’ it gestaag.

Ongeveer vier maanden later voegde Roy zich bij het bedrijf. Het aantal klanten groeide van een naar honderd en door naar de duizend. Voor zoveel mensen koekjesdeeg bereiden op een klein keukenblokje, dat ging niet meer. Sylke en Roy zijn ondertussen al vier keer verhuisd. In Wommels hebben zij hun betaalbare plek gevonden met voldoende ruimte om zich verder te ontwikkelen.

Ruim 125 verschillende smaken inmiddels zelf ontwikkeld

Inmiddels hebben ze ruim 125 smaken koekjesdeeg en is het assortiment uitgebreid met smeerpasta’s, cookie dough fudge, marshmallows en andere snacks.

,,Ik sport regelmatig en eet best gezond, dit is voor mij eigenlijk mijn guilty pleasure. Dat mag je jezelf best af en toe eens gunnen. Dat is het voor anderen ook, heb ik gemerkt.” Ook voor veganisten en lactose-intolerante personen hebben ze eetbaar deeg.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Bolswards Nieuwsblad

Nieuws

menu