Samen met

Organist Gerben Budding uit Gouda speelt in Bolsward de pannen van het dak van de Martinikerk. Spreekwoordelijk uiteraard

Gerben Budding laat in Bolsward muziek van bekende meesters horen en improviseert er zelf ook lustig en kwalitatief sterk op los Persfoto

Gerben Budding, de organist van de Grote- of Sint Janskerk uit Gouda bespeelt dinsdag 28 juni het Albertus Antoni Hinsz-orgel uit 1781 van de Martinikerk in Bolsward. Hij vertolkt mooie werken van bekende meesters en improviseert er zelf ook lustig op los.
Lees meer over
Bolswards Nieuwsblad

Hij speelt verschillende werken van Johann Sebastian Bach, Daan Manneke, César Franck en een eigen improvisatie. De toegangsprijs voor het concert bedraagt tien euro per persoon. Kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang.

Gerben Budding is kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Daarnaast is hij curator muziek van de Stichting Goudse Sint-Jan. Gerben is internationaal actief als concertorganist en werkt daarbij graag samen met vocalisten en instrumentalisten.

Bijzonder: hij vormt ook een sopraan-orgelduo met Nanette Mans

Sinds 2018 vormt hij een sopraan-orgelduo met sopraan Nanette Mans. Zijn brede repertoire omvat alle stijlperioden. Dit resulteert in een doordachte en verrassende programmering tijdens concerten. Gerben is een enthousiaste promotor van Nederlandse orgelmuziek. Niet alleen geeft hij veel aandacht aan moderne Nederlandse orgelmuziek (waaronder de muziek van Daan Manneke), maar ook haalt hij hierbij vergeten Hollands Meesters onder het stof vandaan.

In dit kader had hij een wereldprimeur met de eerste integrale cd-opname (9 cd’s) van de orgelwerken van Samuel de Lange jr., een opname die lovend werd ontvangen. Gerben is dirigent van een aantal oratoriumkoren, een symfonieorkest en Vocaal Ensemble Piacevole.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Bolswards Nieuwsblad

Nieuws

menu