Samen met

Koninklijke Tichelaar opent deuren voor publiek tijdens Open Atelier Makkum

Fabriek Tichelaar Turfmarkt Eigen foto

De oude Tichelaarfabriek wordt van 13 augustus tot eind september tijdelijk omgebouwd tot Open Atelier, ter gelegenheid van het 450-jarig jubileum van Koninklijke Tichelaar.
Lees meer over
Bolswards Nieuwsblad

Bezoekers worden meegenomen in de rijke historie van de Friese aardewerkfabriek en krijgen een inkijkje in een bijzonder onderzoeksproject. De fabriek huisvest in deze periode namelijk drie artists in residence die de mogelijkheden verkennen van het verwerken van reststoffen in keramiek. De voormalige locatie van de aardewerkfabriek aan de Turfmarkt 65 in Makkum, wordt ingericht als een toegankelijke werkplaats waar bezoekers 450 jaar kennis en ambacht kunnen zien, voelen en ruiken.

In de aangrenzende ruimtes wordt het actuele designverhaal in een historische context geplaatst: foto’s van innovaties uit het verleden, verhalen over Tichelaar, historisch filmmateriaal, beelden van recente projecten en innovaties en interviews met oud-medewerkers en betrokkenen van de fabriek.

Het Open Atelier is gratis toegankelijk voor publiek en te bezoeken op woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, van 13 augustus tot en met 30 september. Meer informatie op www.frysktichelwurk.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Bolswards Nieuwsblad

Nieuws

menu