Samen met

Jongemastraat klaar voor Bolletongersdei

Het deel waar de mannen van Nota Infra BV op deze foto van dinsdag nog mee bezig zijn, zal mooi op tijd klaar zijn voor Bolletongersdei. Foto: Johan Vogelzang

Het eerste deel van de herbestrating van de trillende Jongemastraat zal precies mooi op tijd klaar zijn voordat Bolletongersdei van start gaat: de traditionele Bolswarder feestdag op de eerste donderdag van oktober.
Lees meer over
Bolswards Nieuwsblad

Met de zes meter brede Tiger Stone-machine erbij zorgen de straatmakers van Nota Infra BV uit Sneek ervoor dat het ‘tegeltapijt’ van de Jongemastraat er weer strak in komt te liggen ter hoogte van De Tiid. Mooi op tijd. ,,Foar Bolletongersdei sil dat part fan de strjitte klear wêze”, zegt directeur Vincent Nota.

Bezoekers Jaarmarkt en Agrarisch plein zullen zich als vanouds in de binnenstad van Bolsward kunnen bewegen

De bezoekers van de Jaarmarkt en het Agrarische plein in de binnenstad zullen zich normaal kunnen bewegen over de stoep en over de weg, zoals altijd op deze Bolswarder feestdag op de eerste donderdag van oktober, volgende week.

‘In pear lytse hoekjes sille wy moandei as tiisdei noch ôfwurkje’

Vrijdag 30 september zal het verkeer weer over de Jongemastraat kunnen rijden en het winkelend publiek over de stoep wandelen. ,,In pear lytse hoekjes sille wy moandei as tiisdei noch ôfwurkje”, zegt Nota. De komende maanden zal worden gemonitord in hoeverre de trillingen vanwege het zware wegverkeer en de niet al te beste bestrating van afgelopen jaar, verminderd of verdwenen zullen zijn in de historische eeuwenoude panden in dit deel van het centrum van Bolsward.

Afhankelijk van de levertijd van de stenen zal de rest van de herstelwerkzaamheden aan de straat vanaf begin 2023 plaatsvinden, verwacht de gemeente Súdwest-Fryslân.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Bolswards Nieuwsblad

Nieuws

menu