Samen met

Peter Houwer uit Bolsward kijkt zijn ogen uit bij het WK voetbal in Qatar: 'Het Al Bayt-stadion is indrukwekkend gebouwd'

Peter Houwer maakt een selfie tijdens de fanmars, richting het stadion met Oranje-fans voor het duel met Senegal. Foto: Peter Houwer

Peter Houwer uit Bolsward is één van de vijftig Nederlandse voetbalsupporters die op uitnodiging en op kosten van Qatar bij het wereldkampioenschap voetbal aanwezig is. Hij schrijft voor het Bolswards Nieuwsblad wekelijks een verslag van zijn belevenissen. Hier deel 1.
Lees meer over
Bolswards Nieuwsblad

,,Leuk dat ik de kans krijg om jullie mee te nemen op avontuur in Qatar. Na ruim zes uur vliegen geland in Doha waar de vochtige warmte je gelijk pakt, veel drinken is echt niet onverstandig. Na wat kunst en vliegwerk rond half twee in de nacht aangekomen in het appartement. Ik heb een kamer voor mezelf en met vier personen deel ik een prachtig appartement.

‘Het Uber- en metrogebeuren werkt hier uitstekend’

De volgende dag bij de organisatie de kaarten opgehaald voor de openingsceremonie. Het Uber- en metrogebeuren werkt uitstekend hier en overal zeer behulpzame mensen. Over het algemeen mensen uit Aziatische landen. Ook dat is niet verwonderlijk, omdat er op 300.000 inwoners van Qatar ongeveer drie miljoen arbeidsmigranten zijn in dit land. Inmiddels heb ik velen gesproken en ze zijn allemaal tevreden. Ook in winkels, taxi’s , restaurants etcetera zijn ze super behulpzaam.

Je mag rustig stellen dat de eerste indruk fantastisch is. Ook op avond de Corniche boulevard afgewandeld, met uitzicht op de skyline van Doha. Je waant je in een sprookjesachtige omgeving.

‘Het vervoer is voor iedere WK bezoeker gratis, je kunt het hele land door reizen’

Op dag drie de openingsceremonie plus voetbalwedstrijd gezien en dat is het doel waarvoor ik hier ben natuurlijk. Het Al Bayt-stadion is indrukwekkend gebouwd in de vorm van een traditionele bedoeïenentent. Kortom: weer een topdag. Het vervoer is voor iedere WK bezoeker gratis, je kunt dus het hele land door reizen.

Op dag vier, onze wedstrijddag, stond alles in het teken van Oranje... Vroeg aanwezig voor de fanmars en na de wedstrijd een klein feestje natuurlijk omdat we met 2-0 wonnen van Afrikaans kampioen Senegal. Het was nog lang onrustig in ons appartement.

Bier drinken mag wel in een pub

Je mag niet in het openbaar drinken, maar wel in het appartement en we zitten ook zo nu en dan in een pub. Er is bier genoeg en het is beregezellig.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Bolswards Nieuwsblad

Nieuws

menu