Zorgprofessionals bij Antonius in de hoofdrol bij tweede coronagolf

De entreehal van ziekenhuis Antonius. FOTO LC

Zorgprofessionals krijgen bij het Sneker ziekenhuis Antonius bij een tweede coronagolf weer een belangrijke rol. Het bestuur zal hen daarbij faciliteren.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Dat staat in een openbaar gemaakt verslag van het jaargesprek dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd eind juni met bestuurder Marcel Kuin van Antonius heeft gevoerd.

Moeizame communicatie

De bestuurder ervoer tijdens de Covid-pandemie een moeizame communicatie tussen het Regionaal Overleg Acute Zorg en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Antonius was binnen drie dagen omgebouwd voor veilige opvang van Covid-patiënten. Vervolgens werden er minder coronapatiënten opgevangen dan verwacht.

Vanuit andere delen van Nederland (voornamelijk Noord-Brabant) zijn dertien patiënten overgekomen. De werkdruk op de intensive care was gedurende één week hoog.

Geen tekorten

In het ziekenhuis zijn geen tekorten onder zorgpersoneel en er wordt een enorme betrokkenheid ervaren om de reguliere zorg weer op te starten en achterstanden weg te werken, zo valt er te lezen. Eind juni was Antonius daarmee al een eind op weg. Los van corona kan de samenwerking met de huisartsen volgens Kuin beter, maar daaraan wordt gewerkt.

Nieuws

menu