Zes nieuwe coronabesmettingen in azc Sneek

Benny Schonewille.

Naar aanleiding van driehonderd nieuwe coronatests in het azc in Sneek zijn zes bewoners positief getest op het coronavirus, dat maakte GGD Fryslân maandagmiddag bekend in een persconferentie.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Vrijdag is het asielzoekerscentrum preventief 72 uur ‘op slot’ gegaan, omdat er sprake was van een corona-uitbraak. De GGD maakte vrijdag bekend dat er 22 mensen uit het azc positief getest waren op het virus. In de daaropvolgende 72 uur zijn er nog eens driehonderd mensen getest op het virus, waarvan zes positief.

Het totale aantal besmettingen onder bewoners van het azc komt nu op 28 mensen, deze mensen blijven in quarantaine, net als hun huisgenoten. De besmette mensen moeten ergens anders in quarantaine, omdat de quarantainemogelijkheden in het azc in Sneek beperkt zijn, zo zei directeur Benny Schonewille. Voor hen wordt in een ander azc plek gezocht.

In totaal zijn er nu vierhonderd mensen getest, meldde Margreet de Graaf van de GGD. Ook mensen zonder klachten zijn getest. Die waren allemaal negatief. Ook een veertigtal medewerkers heeft het afgelopen weekend een test ondergaan, alle uitslagen daarvan waren negatief. Vorige week was bij één beveiliger van het azc besmetting met het coronavirus vastgesteld.

Het azc gaat vanmiddag om 18 uur weer open. Burgemeester Jannewietske de Vries van de gemeente Súdwest-Fryslân is ,,hartstikkene opgelucht dat it meifalt”.

Nieuws

menu