Ze zwierf van Echtenerbrug naar Wons; zes weken na haar ontsnapping is herder Desi gevangen

EIGEN FOTO

Herder Desi is woensdagavond gevangen in Wons. De hond was ruim zes weken geleden ontsnapt uit een auto in Echtenerbrug.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân
De Fryske Marren

Ze heeft er een heel avontuur op zitten. Vanuit Echtenerbrug is ze naar Oudehaske, Rottum, Rotstergaast, Delfstrahuizen, Lemmer, Hindeloopen, Oudemirdum, Pingjum en Wons gelopen. In die laatste plaats werd ze woensdagavond gevangen, meldt Stichting (Huis)Dierenhulp Heerenveen e.o. op haar Facebookpagina.

Desi werd de afgelopen drie dagen gespot in Wons. Vrijwilligers zetten een actie op touw; de woonwijk werd afgesloten en Desi kon worden gevangen.

,,De hond zou net bij ons intrekken, toen ze bij het uitstappen van de auto ontsnapte’’, vertelde haar baasje Veronica Kooij uit Echtenerbrug eerder aan deze krant. ,,Ze was in paniek en rende weg.’’ De schuwe hond was lastig te vangen.

Er werd van alles gedaan om de herder te pakken te krijgen. ‘We hebben boten ingezet om vanaf het water moeilijk begaanbare gebieden te observeren, wildcamera’s opgehangen, voerplekken gemaakt en een vangkooi ingezet’, zo valt op de Facebookpagina van Stichting (Huis)Dierenhulp Heerenveen e.o.. te lezen.

Door deze inzet is Desi thuis. Ze is vermagerd en er staat haar nog een bezoekje aan de dierenarts te wachten.

Lees ook | Schuwe Desi dwaalt al 4 weken door Friesland: baasje uit Echtenerbrug hoopt op gouden tip

Nieuws

menu