Zadeldieven stelen 52 zadels uit stal in Tjalhuizum, 150.000 euro schade

De bewakingsbeelden van de inbraak. FOTO T&H STABLES TJALHUIZUM

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er bij een inbraak in een stal in Tjalhuizum 52 zadels gestolen. De schade loopt richting de 150.000 euro.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Bij het bekijken van de camerabeelden vrijdagochtend kwam eigenaar Herbert de Vries van T&H Stables achter de diefstal. „Bestolen worden is natuurlijk niet leuk, zeker niet omdat de zadels van klanten zijn. Daar voel je je heel slecht bij”, vertelt de Vries.

Over de grens

De zadels zijn van klanten die hun paard in Tjalhuizum hebben gestald. Een zadel kost nieuw tussen de 2.500 en 5.500 euro, vertelt De Vries. Omdat de verzekering alleen de dagwaarde uitkeert, worden de zadels niet volledig vergoed. De inbrekers hebben ook sloten en ramen kapotgemaakt en gaten in de hekken geknipt.

Het bekijken van de camerabeelden heeft nog geen extra informatie gegeven. Daar ging De Vries ook niet van uit, vertelt hij. „Die zadels worden zo snel mogelijk over de grens gestuurd en verkocht op paardenmarkten. Ze hadden ook handschoenen aan, dus ja. Je kan er niets mee.”

‘Klanten compenseren’

Inmiddels is de beveiliging van T&H Stables opgeschaald, „maar we hadden het al goed voor elkaar, zei de politie. Veertig jaar geleden was dit nog uniek, maar bij een collega hier in de buurt zijn zes zadels gestolen en bij een collega in Brabant onlangs ook nog een paar”, vertelt de Vries. „We zijn er inmiddels van bijgekomen, maar het is een slecht gevoel. Het is belangrijk dat klanten gecompenseerd worden.”

Nieuws

menu