Woning in Zurich speelde centrale rol in internationale drugshandel

Een groot geldbedrag. FOTO OM

Burgemeester Jannewietske de Vries van de gemeente Súdwest-Fryslân heeft vorige week donderdag een woning aan de Caspar de Roblesdijk in Zurich gesloten voor de duur van zes maanden.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De woning speelde een centrale rol in de internationale handel in harddrugs in de zaak die de naam Vidar heeft gekregen. De bewoner van de woning handelde in harddrugs.

Tijdens een grootschalige inval op 2 maart 2020 werd de woning doorzocht. Er werden resten van cocaïne aangetroffen en andere aan drugshandel gerelateerde goederen, zoals versnijdingsmiddelen, verpakkingsmateriaal, een precisieweegschaal, steekwapens en buitenlands geld.

Vanuit de woning werden onder andere de contacten gelegd over (internationale) drugshandel en geldelijke opbrengsten van drugshandel ontvangen, dan wel verdeeld.

De 55-jarige man in Zurich staat terecht in de zaak Vidar. Hij wordt gezien als de opdrachtgever en financier van een voor Finland bestemde drugstransport dat vlak voor de Duitse grens strandde. Een 49-jarige Italiaan gold als tussenpersoon tussen de man uit Zurich en een 48-jarige Finse verdachte.

De man uit Zurich zou zich schuldig hebben gemaakt aan amfetamine- en cocaïnesmokkel. Vanuit Thailand moet hij de markt voor Australië hebben verkend. Via Encrochat vroeg hij daarover informatie, zowel telefonisch als via berichten.

Nieuws

Meest gelezen