Werkstraf voor Sneker militair (52) die dochters en vrouw mishandelde en bedreigde

Foto: Archief

Een 52-jarige militair uit Sneek is door de militaire rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De man maakte zich schuldig aan mishandeling en bedreiging van zijn vrouw en twee van zijn dochters.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Zo gooide hij na een ruzie in huis een mes in de richting van een dochter. En bedreigde hij zijn vrouw en oudste dochter tijdens een autorit door te zeggen dat hij hen tegen een boom te pletter zou rijden. Vorig jaar zomer sloeg de militair zowel zijn vrouw als zijn dochter bij een ruzie in de woning van het gezin in Echtenerbrug. Ook trok hij zijn vrouw aan de haren en kneep hij haar keel dicht.

De rechtbank noemt het huiselijk geweld „zeer kwalijk”, juist omdat de man als militair wordt geacht met agressiviteit om te kunnen gaan. Naast de straf moet de 52-jarige meewerken aan een behandeling, zodat hij in de toekomst beter met negatieve gebeurtenissen kan omgaan. Daarnaast moet de man in totaal 1600 euro smartengeld betalen en mag hij geen contact opnemen met zijn vrouw, met wie hij inmiddels niet meer samen is.

Nieuws

menu