Werf van Wajer Yachts in Heeg week gesloten door corona-uitbraak: maandag weer open

De Wajer 55. FOTO WAJER YACHTS.

Jachtbouwer Wajer Yachts heeft de werf in Heeg maandag voor een week gesloten. Er bleken meerdere productiemedewerkers besmet te zijn met het coronavirus.

In het weekend werd duidelijk dat er meerdere medewerkers besmet waren geraakt, toen is besloten om gelijk in te grijpen door de ruim 100 medewerkers te laten testen en de productielocatie dicht te gooien. „Voor de veiligheid en zodat er geen risico is op verdere verspreiding”, legt woordvoerder Roderik de Maar uit.

Naar aanleiding van de coronabesmettingen heeft de arbodienst een audit gedaan bij het bedrijf, toen kreeg het bedrijf zelfs een pluim voor het goed naleven van de regels, vertelt De Maar. „Maar ondanks alle maatregelen waren er dus toch besmettingen, zo zie je maar dat het een heel venijnig virus is.”

De deuren van de productiehallen staan de hele dag open - „dus geventileerd wordt er genoeg” -, mondkapjes zijn verplicht en het productiewerk is zo opgezet dat ook daar anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

Uiteindelijk heeft het bedrijf een week stilgelegen, maandag gaan ze weer open en kan het overgrote deel van het personeel weer aan het werk. „Dit is wel een voorbeeld dat je beter tijdig kan ingrijpen, zodat je de consequenties kan beperken”, sluit De Maar af.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Súdwest-Fryslân
Coronavirus