Wateroverlast in Woudsend: water zakt en situatie is volgens brandweer onder controle

Op veel plekken in Friesland stroomde het water door de straten, maar in Woudsend was het wel heel erg. Daarom schaalde Veiligheidsregio Fryslân op naar Grip 1.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De grip-opschalingsniveaus zijn een vaste regeling die ingaan bij een grote ramp of crisis. Zondagmiddag was dit dus het geval in Woudsend.

Bij meerdere huizen en bedrijven liep het water naar binnen. Ook liep het Ie-aquaduct vol met water en werden de toegangswegen naar het dorp afgesloten in verband met de wateroverlast. De zeilschool was korte tijd ontruimd. De gasten zijn elders opgevangen.

De brandweer was met veel materieel aanwezig om te proberen het water weg te pompen. Naast het brandweerkorps van Woudsend hielpen ook de korpsen van Balk, Heeg en Sint Nicolaasga. Ook boeren hielpen mee om het water weg te pompen.

Rond 15.00 uur kon de riolering het weer aan en begonnen mensen met het schoonmaken van hun ondergelopen huizen en voertuigen. De toegangswegen naar Woudsend zijn weer vrijgegeven voor al het verkeer. Het water zakt inmiddels snel en de situatie in het dorp is onder controle, meldt de brandweer rond 16.30 uur. Brandweereenheden blijven aanwezig om het water weg te pompen.

 

Nieuws

Meest gelezen

menu