Vrouw (39) uit Sneek krijgt twee weken cel voor diefstal mondkapjes

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

De diefstal van drie mondkapjes leverde een 39-jarige inwoonster van Sneek donderdag twee weken cel op. De vrouw kwam donderdag niet naar de zitting van de politierechter.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Ze stal begin november vorig jaar bij een Jumbo-vestiging in Leeuwarden drie mondkapjes van zes euro per stuk. Nadat ze was aangehouden verklaarde de vrouw dat ze dacht dat de mondkapjes gratis waren. Volgens rechter Jolanda Lootsma stonden bij de bakken met de mondkapjes „en andere corona-benodigdheden” duidelijk de prijzen vermeld.

„Het is de tijd waarin we leven, mondkapjes zijn verplicht”, merkte officier van justitie Riemke van der Zee op. Volgens de officier hield het winkelpersoneel de verdachte al in de gaten, ze was bekend van vorige bezoekjes aan de supermarkt.

De vrouw is eerder veroordeeld voor diefstal, ze heeft ook al eerder werkstraffen gehad. Vanwege het taakstrafverbod mag de rechter dan niet opnieuw een ‘kale’ werkstraf opleggen. Lootsma hield bij het bepalen van de strafmaat sterk rekening met het strafblad van de vrouw.

Nieuws

menu