Voetbalveld SV Hielpen gered, gymzaal nog niet

Het vijftal dat woensdag in de Leeuwarder Courant bij de kantine van SV Hielpen haar grote zorgen over de sportbezuinigingen uitte. Achter Sjoerd Bokma (links) en Wido Amsterdam, voor v.l.n.r. Durk van Tuinen, Tineke Blom en Jelmer Bokma. Foto: Niels de Vries.

SV Hielpen lijkt gered van de bezuinigingsbijl van Súdwest-Fryslân. De gemeente was van plan om drie velden af te stoten. Daarmee is de gemeente niet langer verantwoordelijk voor het onderhoud en zouden er kosten bespaard worden.

In Hindeloopen, waar ze maar één voetbalveld hebben, vreesde men daarom voor het einde van de club.

Het plan om te bezuinigen op de onderhoudskosten van drie voetbalvelden in de gemeente is niet van de baan, maar het veld van Hindeloopen staat niet op de nominatie te verdwijnen. Wethouder Gea Wielinga: „We willen graag dat voetbalvelden efficiënter gebruikt worden door samenwerking. Dat kan in Hindeloopen niet.”

Lees ook LC+ | Vrees voor 'doodsteek' sport in Hindeloopen

In de stad was grote onrust ontstaan over de bezuinigingen. Daarbij ging het ook om de Hylper gymzaal. Die staat wel nog op de lijst. De gemeente wil daarover in gesprek. Maar SV Hielpen hoeft zich geen zorgen te maken. „Daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken”, aldus Wielinga.

Lees ook | Súdwest snijdt vooral in zorg, sport en eigen ambtenarenapparaat

Je kunt deze onderwerpen volgen
Súdwest-Fryslân