Vrijwilligers zijn de drijvende kracht van zwembad Mounewetter in Witmarsum, dat vijftig jaar bestaat. 'Dêrtroch kinne wy ússels bedrippe'

Een glad gemaaid gazon, netjes onderhouden bloembakken en -perkjes en overal de kleuren rood, geel en blauw. Aan zwembad Mounewetter in Witmarsum is niet te zien dat het al vijftig jaar intensief gebruikt wordt.

Voorzitter Rigtsje Hooghiemstra op de glijbaan met de kleuren van zwembad Mounewetter. Links op de achtergrond de molen waarnaar het zwembad genoemd is, rechts de nieuwe zonnepanelen op de daken.

Voorzitter Rigtsje Hooghiemstra op de glijbaan met de kleuren van zwembad Mounewetter. Links op de achtergrond de molen waarnaar het zwembad genoemd is, rechts de nieuwe zonnepanelen op de daken. Foto: Niels de Vries

Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Vrijdag is het feest in het openluchtbad waar Witmarsum ,,tige bliid’’ mee is, aldus de kersverse voorzitter Rigtsje Hooghiemstra, die hiervoor acht jaar in het bestuur zat. Het jubileumfeest bestaat uit gratis toegang met op het terrein allerlei activiteiten als kraampjes, een stormbaan en clinics.