Vier van de vijf wethouders van gemeente Súdwest-Fryslân keren niet terug in het college. Het is een goede zaak dat er nieuwe bestuurders komen.

Foto: Shutterstock

Drie van de vijf wethouders in Súdwest-Fryslân verdwijnen van het politieke toneel in de gemeente. De vierde stopt als wethouder, maar gaat door als gemeenteraadslid. Wethouder Erik Faber heeft woensdag laten weten na zijn aanstaande vertrek uit het college ook niet terug te keren als raadslid. Datzelfde geldt voor Mirjam Bakker (D66). Ook haar partij kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart onvoldoende stemmen om het wethouderschap voort te kunnen zetten. Gea Wielinga (CDA) had eerder al aangekondigd om na de verkiezingen de politiek te verlaten. Wethouder Mark de Man (VVD) verlaat het college noodgedwongen ook. De Man wil graag door en blijft aan als raadslid.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Wethouder Bauke Dam (CDA) is de enige van het college die er een nieuwe periode aan vast kan plakken. Hij krijgt straks sowieso versterking van twee PvdA-wethouders, een FNP’er en een CDA-collega. Welke personen dat gaan worden is nu nog niet beslist, daar wordt over vergaderd. De PvdA leidt als winnaar van de verkiezingen de college-onderhandelingen in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Nieuws

menu