Sipkjen uit Witmarsum en Nynke uit Britsum gingen voor hun studie verpleegkunde naar Tanzania en beklommen daar de Kilimanjaro: 'Je zag dat inwoners dankbaar waren'

Verpleegkundestudenten Sipkjen Joustra (22) uit Witmarsum en Nynke Holwerda (20) uit Britsum vertrokken afgelopen jaar naar Tanzania om daar in ziekenhuizen te werken. Ze beklommen de Kilimanjaro om geld op te halen voor de zorg in afgelegen gebieden.

Sipkjen op de kinderafdeling.

Sipkjen op de kinderafdeling. Eigen foto

Lees meer over
Súdwest-Fryslân
Leeuwarden

,,Toen we in het vliegtuig terug naar huis zaten, moesten we beiden huilen. Het is een ervaring om nooit meer te vergeten.’’ Met een lach op haar gezicht blikt Nynke Holwerda samen met haar vriendin Sipkjen Joustra terug op hun spectaculaire tijd in Afrika. In september vertrokken de twee Friese studenten naar Tanzania voor een minor van hun studie verpleegkunde.

Hulp bieden in Afrika was altijd al de droom van Nynke. Haar vriendin Sipkjen wilde wel mee. ,,Ik was benieuwd naar de cultuur. Door Nynke kwam dit op mijn pad.’’ Afrika stond niet op de standaard locatielijst voor studenten verpleegkunde aan de NHL Stenden Hogeschool.