Veertig vluchtelingkinderen Heeg tijdelijk naar school in Sneek

BEELD GOOGLE STREETVIEW

Er verblijven momenteel 150 vluchtelingen in de voormalige Stayokay in Heeg, onder hen zijn 40 kinderen in de basisschoolleeftijd. Deze kinderen gaan na de herfstvakantie naar school in de Master Sperkhemschool in Sneek.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

In Heeg zijn volgens de gemeente Súdwest-Fryslân geen mogelijkheden om de kinderen naar school te laten gaan. Daarom is gezocht naar een andere locatie. Kinderen van het azc in Sneek krijgen al les op de Master Amikoschool van onderwijsorganisatie Odyssee, samen met de Master Amiko zal een constructie bedacht worden om de kinderen uit Heeg en Sneek te verdelen over de twee schoolgebouwen.

De Master Sperkhemschool, eigendom van de gemeente, is momenteel niet in gebruik als basisschool, maar er zit een kinderdagverblijf in het pand. De gemeente stelt dat het pand met kleine aanpassingen weer dienst kan doen als school. Na 1 mei 2022 wordt het weer gebruikt als kinderdagverblijf, dan is de tijdelijke huisvesting van de vluchtelingen in Heeg voorbij.

De kinderen worden met leerlingenvervoer gebracht en gehaald. Op maandag 25 oktober gaan de kinderen voor het eerst naar hun nieuwe school.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen