Veel girlpower op Boerenmarkt Woudsend

Ook deze dames staan hun "mannetje" in het boerenleven. Meintje Haringsma

Is het girlpower wat de klok slaat op de Boerenmarkt in Woudsend? Het lijkt er na een aantal interviews verdacht veel op dat de vrouwen op de markt absoluut de overhand hebben.

Want ook bij D’Ouwe Sylster zijn het vrouwen die de schapen houden en de schapenkaas maken. De boerderij van de zusters Sietske en Jantsje Elgersma toont niet alleen wat ze dagelijks doen, het toont ook vooral hun speciale producten. Kaas van schapenkaas is veel zachter en romiger vertellen de boerinnen/kaasmaaksters. Vandaag staan ze met alleen de hele jonge variant op de markt, maar in het algemeen is deze soort kaas zachter van smaak dan die van koeienmelk zo vertellen ze.

Blije gezichten

De dames merken ondertussen dat de eerste Boerenmarkt een groot aantal blije gezichten oplevert. Zelf zijn ze ook blij. De markt is voor hen speciaal omdat hij gericht is op boerenproducten en die maken zij immers dagelijks. “Op veel andere markten heb je dat niet. Daar wordt van alles en nog wat verkocht. “ De boerinnen vinden ook dat de markt het allemaal goed geregeld heeft als het gaat om de coronamaatregelen. Het is 1-richtingsverkeer en er wordt gevraagd de 1,5 meter afstand te bewaren. En volgens ons gaat dat heel goed. Het is alleen wat winderig. Daar hadden we eigenlijk geen rekening mee gehouden. Normaal gesproken hebben we dan wel allemaal kleden bij ons om alles wat af te dekken. Maar dat zijn we deze keer vergeten.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Súdwest-Fryslân