Tweede vrouwelijke Schipper in de Orde van de Sneker Pan in historie: Trynke Schuurmans

Trynke Schuurmans is de tweede vrouwelijke Schipper in de Orde van de Sneker Pan in de historie. FOTO KWS

De spin in het web van de KWS (Koninklijke Watersportvereniging Sneek), Trynke Schuurmans (65), is vrijdagavond benoemd tot Schipper in de Orde van de Sneker Pan.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Daarmee is ze de tweede vrouw sinds de uitreiking in 1954 die deze onderscheiding krijgt, bedoeld voor personen die zich inzetten voor de zeilsport in het algemeen en voor de Sneekweek in het bijzonder. Haar vrouwelijke voorganger was Reina Alberda-Zondervan die de koperen koekenpan met stadswapen van Sneek in 1992 kreeg.

Schuurmans volgde Alberda in 1991 op als secretaris van de sectie Wedstrijdzeilen van de KWS. Zelf was ze nooit fanatiek wedstrijdzeiler, maar wel actief als organisator van nationale kampioenschappen en de Schuttevaerrace. Ze was acht jaar actief als secretaris en bleef daarna multifunctioneel inzetbaar voor het wedstrijdcomité.

Tijdens de Sneekweek is zij al vele jaren verantwoordelijk om, met het finishteam in het wedstrijdcentrum, het dagelijks finishen van de tientallen klassen in goede banen te leiden. In 2015 trad ze opnieuw aan als secretaris van de vereniging, een functie die ze volgend jaar neerlegt.

Nieuws

menu