Twee horecazaken in Sneek mogen weer open

Club 1841 in Sneek. FOTO LC/JOSHI KUIPER

Club 1841 in Sneek. FOTO LC/JOSHI KUIPER

Twee van de drie horecazaken in Sneek die woensdag hun deuren moesten sluiten, mogen vanavond (vrijdag 31 juli) weer bezoekers ontvangen. Het gaat om Club 1841 en Café Neighbours, beide in de Kleine Kerkstraat.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De zaken waren deze week aangewezen als ‘verboden gebied’ door de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân, omdat zij zich niet hadden gehouden aan de coronaregels in de provinciale noodverordening.

Er waren te veel mensen aanwezig, er werd onvoldoende afstand gehouden en geen gezondheidscheck gedaan. Ook kregen de klanten geen zitplaats toegewezen, constateerde de Veiligheidsregio.

De exploitant van beide bedrijven moest een plan in bij de gemeente Súdwest-Fryslân indienen om aan te tonen dat hij maatregelen heeft genomen die wel in lijn zijn met de noodverordening. Dit plan is nu door de gemeente als voldoende beoordeeld, waardoor heropening verantwoord wordt geacht. De voorzitter van de Veiligheidsregio heeft dit advies overgenomen.

Naast deze twee horecazaken werden woensdag ook Café Ludiek in Sneek en Champino/Skihut in Drachten op last van de Veiligheidsregio gesloten.