Strontweekschepen vertrekken toch uit Workum en brengen wijlen icoon Reid de Jong admiraalsgroet

Vorig jaar was er geen Strontweek. Dit jaar zou er een aangepaste versie zijn. Maar uiteindelijk trekken maandagochtend de skûtsjes, Beurtveer en de vissersschepen als vanouds uit de havenkom in Workum It Soal op. Met een speciale groet aan overleden icoon Reid de Jong.

Reid de Jong met zijn partner bij hun vuurtoren Tointsje Leech in Workum in 2009. De oprichter van de Strontrace overleed in november 2020.

Reid de Jong met zijn partner bij hun vuurtoren Tointsje Leech in Workum in 2009. De oprichter van de Strontrace overleed in november 2020. FOTO CATRINUS VAN DER VEEN

Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Het gaat een bijzonder gezicht worden. De 23 vissers die maandagmorgen met hun nostalgische jollen, schouwen en botters het IJsselmeer opvaren om daar dagen achtereen traditioneel onder zeil te vissen, gaan aan het eind van It Soal in formatie liggen. Daar aan de voet van Tointsje Leech zullen ze tegelijk de fok strijken. De admiraalsgroet is een eerbetoon aan Reid de Jong. De vuurtorenwachter was de oprichter van de Strontrace en overleed vorig jaar in november op 86-jarige leeftijd.

Nieuws

Meest gelezen