Strontweek 2020 gaat niet door

De Strontrace in 2019. FOTO CRIS TOALA OLIVARES

Zeilvaart College Workum laat met ‘pijn in het hart’ weten besloten te hebben de Strontweek dit jaar niet door te laten gaan. De organisatie had eerder nog de hoop door te kunnen gaan.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Alle organisaties van de Strontweek, verenigd in het Zeilvaartcollege, hebben dat unaniem besloten. Ze willen de gezondheid van opvarenden, het publiek en de organisatie niet in gevaar brengen.

Er werd de afgelopen tijd nog hard gewerkt aan het maken van coronaproof-plannen. Maar, zo schrijft de organisatie, bleven er vragen komen vanuit de gemeente die de vergunning moet verstrekken. Het idee om sommige afzonderlijke ideeën wel door te laten gaan werd ook afgeschreven. Omdat ieder onderdeel volgens de organisatie leunt op de reuring en de sfeer van de andere evenementen.

Het Zeilvaart College Workum gaat niet bij de pakken neerzetten. ‘Er wordt nagedacht over hoe de evenementen ook op andere manieren te organiseren en er worden grootse plannen gesmeed voor het vijftigjarig bestaan van de Strontrace en de Visserijdagen in 2023! En we gaan er vanuit dat volgend jaar in de herfstvakantie het “en nou oprotten” weer door de haven schalt’, aldus scheidend voorzitter Maarten Offinga.

Nieuws

menu