Stevinsluizen bij Den Oever half jaar lang gestremd voor scheepvaart

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De Stevinsluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever zijn van maandag 26 oktober tot en met maandag 26 april gesloten voor alle scheepvaart. Het vaarverkeer moet dan omvaren via de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Om de Afsluitdijk te versterken wordt er een keersluis gemaakt direct ten noorden van de schutsluis bij Den Oever. De keersluis staat meestal open en sluit de vaarweg af bij zeer hoog water op de Waddenzee. Omdat de keersluis direct voor de schutsluis komt, is voor de bouwwerkzaamheden volledige stremming van de Stevinsluizen nodig.

Omdat het vaarwegverkeer om moet varen, kan het zo zijn dat het extra druk is bij de Lorentzsluizen. Weggebruikers ondervinden geen extra hinder van de werkzaamheden.

Rijkswaterstaat maakt gebruik van de stremming door in dezelfde periode onderhoud uit te voeren aan de schutsluis. Het doel daarvan is om de levensduur van de betonconstructies in deze sluis te verlengen. Er wordt betonschade hersteld, die is ontstaan door slijtage en invloed van zout en water.

Nieuws

menu