Step460: 'We moeten elkaar vannacht zeker wakker houden'

De vriendengroep die de Elfstedentocht gaat steppen.

De zeven steppers van Step460 hebben hun eerste ronde elf steden erop zitten. Om 19.12 uur kwamen de steppers Bolsward binnen nadat ze de Elfstedentocht hadden gereden.

Het was dus nog niet de officiële finish, die is morgen, maar er was al een feestelijk onthaal toen de groep de stad in stepte. ,,Op de route zelf staan ook allerlei mensen, dus dat is enorm motiverend”, meldt Edwin Velzen, die de groep begeleidt.

Om 23.00 uur vertrekt de groep voor de tweede keer uit Bolsward om ,,vol goede moed” nog een ronde te doen. ,,Met Koningsdag hebben ze 300 kilometer geoefend en toen kwamen ze net zo fit binnen als nu. De intentie is er zeker om de tocht nog een keer te volbrengen,” aldus Velzen, ,,maar we moeten elkaar wel wakker gaan houden vannacht.”

De tocht is een initiatief om geld op te halen voor het KWF en de Hartstichting. Bij de start van de Elfstedentocht stond de teller symbolisch genoeg op 460 donateurs. Nu zitten ze aan 644 donateurs. Hoeveel die hebben gestort is nog niet bekend. ,,Hopelijk zitten we aan het einde van de rit op 800 donateurs.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Súdwest-Fryslân