Stelling van de week | Meediscussiëren over de toekomst van agrariërs heeft zin

Foto: Shutterstock

Bij de 75-ste herdenking van de Slach bij Warns kun je zaterdagmiddag meedoen aan een forumdiscussie, over de toekomst van het boerenbedrijf. Met een wethouder van gemeente Súdwest-Fryslân, een geitenboer én de laatste boer van het dorpje Skarl. Wat vind jij, heeft zoiets zin? Of hebben de beleidsbepalers van de nationale overheid daar geen oren naar, denk je? De herdenking begint zaterdag om 13.45 uur bij het Reaklif in Warns.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Uiteraard, maar dat is logisch, is het wel handig als je de Friese taal verstaat, het is niet voor niks de tweede officiële Rijkstaal van dit land. Wat er tijdens deze herdenking gaat plaatsvinden?

Dit jier sil Albert van der Ploeg sprekke oer it ferline en de takomst fan it buorkjen. Syb van der Ploeg sil, begelaat troch Wiebe Kaspers, in tal lieten sjonge en Sigrid Kingma, dichter fan Fryslân, draacht in tal eigentiidske gedichten foar.

Nei ôfrin is der in forumdiskusje mei de sprekker, wethâlder Henk de Boer fan gemeente Súdwest Fryslân, geiteboer Wilbert Boersma en de lêtst buorkjende boer fan Skarl. De betinking is op it Reaklif by Warns.

Mear ynformaasje stiet op www.slachbywarns.frl.

Nieuws

menu