Steekincident Sneek: 80 uur werkstraf voor Leeuwarder (23)

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een steekincident in het uitgaansleven van Sneek leverde een 23-jarige man uit Leeuwarden vrijdag bij de politierechter een werkstraf op van 80 uur. De man had een andere stapper geprobeerd in de buik te steken.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân
Leeuwarden

De verdachte had eerder op de avond ruzie gekregen in een uitgaansgelegenheid in de Kleine Kerkstraat. Hij werd op straat gezet, waar hij een poos heeft gewacht op de mensen met wie hij ruzie had. Toen die naar buiten kwamen, zocht de verdachte de confrontatie. Getuigen zagen dat hij uit een schoudertasje een klapmes pakte. Met het mes maakte hij steekbewegingen richting de buik van een van de mannen.

De man werd niet echt geraakt, maar hij had naderhand wel drie gaten in zijn jas. Zijn vriend had hoofdwonden die door een mes veroorzaakt leken te zijn. Het was volgens de rechter niet te bewijzen dat de verdachte daar ook verantwoordelijk voor was. De verdachte, een Syriër, was destijds dakloos, maar heeft nu een woning in Leeuwarden bemachtigd. Hij wordt begeleid en volgt een opleiding.

Omdat hij zijn leven redelijk op orde heeft, zag de rechter af van het opleggen van een celstraf. ,,Anders had ik er geen enkele moeite mee gehad om u naar de gevangenis te sturen”, aldus de rechter. Bovenop de werkstraf kreeg de verdachte 150 dagen cel voorwaardelijk. Hij moet zich melden bij de reclassering, zich laten behandelen en meewerken aan schuldhulpverlening. Daarnaast kreeg hij een alcoholverbod. Hij had destijds verklaard dat hij zich niets kon herinneren omdat hij dronken was. Aan het slachtoffer moet hij 750 euro smartengeld betalen.

Nieuws

menu