St. Werenfriduskerk Workum biedt straks onderdak aan dementerenden

De St. Werenfriduskerk. FOTO GOOGLE MAPS

De St. Werenfriduskerk uit 1877 in Workum krijgt een andere bestemming. Dat werd maandagavond bekend gemaakt tijdens een informatieavond voor de parochianen. De geloofsgemeenschap maakt binnenkort plaats voor een zorgcentrum voor dementerende ouderen.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Al een lange tijd werd er achter de schermen gewerkt aan een overname van de kerk in Workum. Dinsdagavond zijn de plannen gepresenteerd, maar eerst moeten de bisschop en de lokale autoriteiten nog toestemming verlenen voor de plannen. Als alles wordt goedgekeurd, wordt het koopcontract snel in orde gemaakt. Architect Hans Achterbosch en de projectontwikkelaar, die nog in de luwte wil blijven, hebben schetsen gemaakt voor het nieuwe zorgcentrum. Het is de bedoeling dat er ongeveer 25 appartementen in de kerk komen voor dementerende ouderen.

Brouwershof, een voormalige kleuterschool nabij de kerk, zou de nieuwe locatie van de geloofsgemeenschap kunnen zijn. Al veel parochieactiviteiten hebben daar plaatsgevonden. Het gebouw moet daar nog wel gereed voor worden gemaakt. Pastoor Bultsma heeft vrede met de komende overname, maar vindt wel dat er een teleurstellende ontwikkeling gaande is: ,,Wij hebben als bestuur van de kerk een verantwoordelijkheid, dus ook financieel. Het is zonde dat de kerk nu wordt verkocht, want veel mensen van de gemeenschap hebben hun leven verknoopt aan zo’n gebouw. Bijvoorbeeld: doopsels en trouwerijen.”

Eerder werd het kerkgebouw in Makkum al verkocht. Die gemeenschap heeft zich verplaatst naar de Doopsgezinde kerk in het dorp.

Nieuws

menu