Spijkerbroekhangen, hardlopen en verse broodjes

Hoe vieren toeristen vakantie in Friesland deze zomer? In de rubriek De Toerist zijn elke dag vakantiegangers aan het woord. Vandaag: Jose Schouten (38).
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Bij het zwembad in Witmarsum vraagt Jose met haar zus en twee dochters naar wat informatie over een activiteit die het zwembad organiseert. Hoewel het niet echt zonnig is, staat de Groningse familie er zomers bij.

Hoe is jullie vakantie tot nu toe?

,,Hartstikke leuk, we vermaken ons heel goed hier. We staan op camping Mounewetter in Witmarsum. Er zijn leuke Friese dorpjes in de buurt, we zijn bijvoorbeeld net naar Makkum geweest.”

Jullie staan hier voor het zwembad, wilden jullie kijken of jullie konden zwemmen?

,,Ja, we wilden even kijken bij het zwembad, want de meiden wilden heel graag spijkerbroekhangen. Dat organiseren ze hier vanmiddag.”

Hoe zagen jullie plannen er voor de coronacrisis uit?

,,Wij zouden naar een camping in Oostenrijk. Dat hebben we geannuleerd vanwege corona. Toen hebben we gekeken wat ons dan leuk leek, wat een mooie omgeving is. Vandaar dat we hebben gekozen voor Friesland.”

Hoe bevalt dat?

,,Het bevalt goed. We hebben een leuke camping, we hebben sportieve kinderen, dus ze kunnen veel voetballen. Ze hebben echt een voetbalveld op gras en een multisportveld. We hebben nog tennisrackets aangeschaft en gaan zo een potje tennissen met elkaar.”

Hoe ziet jullie vakantiedag eruit?

,,Allereerst gaan we natuurlijk lekker uitslapen. Er is hier een goede service, er worden verse broodjes bezorgd bij onze camping. Dus dan hoeven we eigenlijk niet de caravan uit om brood te halen. De mannen zijn vanmorgen gestart met een hardloopsessie. Wij, mijn zus en ik, hebben ook al vier keer hardgelopen. Verder vermaken de kinderen zich heel goed op de camping, bij de kidsclub, sportactiviteiten. En als het iets minder weer is, gaan we naar leuke dorpjes.’’

Wat denken jullie van het weer?

,,We waren heel enthousiast. Mijn dochter had een korte broek aan en slippertjes en tot nu toe zijn we best tevreden. Het is bijna elke dag wel droog. Als het iets minder is, gaan we met elkaar op pad.”

Nieuws

menu